Tandtechnisch laboratorium
gespecialiseerd in
individuele snurkbeugels
Silke emmrich - gediplomeerd tandtechnicus specialist
Gratis advies & afspraken onze klantenservice lijn:
Bereikbaar:
ma-t/m vrijdag
9.00-18.00 u
 
Nederland: 
Tel. +31 6 293 34 849

Belgie: 
Tel. +32 3 288 18 93

 Slaapapneu

Snurken is een probleem waar miljoenen mensen dagelijks mee te maken hebben. Het lijkt onschuldig, maar snurken kan negatieve gevolgen hebben op zowel het fysieke als sociale vlak van de persoon. Alle mensen die snurken hebben de kans om slaapapneu te krijgen, zie de piramide hieronder. Wat is er tegen snurken en / of slaapapneu te doen?
Wat houdt het in?
In de BeNeLux landen snurkt circa 60 % van alle mannen en circa 40 % van alle vrouwen vanaf de leeftijd van 40 jaar en ouder. Dit zorgt niet alleen voor geluidsoverlast, hetgeen de relatie met de partner niet verbetert, maar ook voor gezondheidsklachten. Het bekende geluid ontstaat wanneer de luchtweg wordt vernauwd, door het ontspannen van het zachte gehemelte in de keelholte en de tong. Hierdoor moet de lucht met meer kracht naar binnen worden gezogen. Zo ontstaat er een trilling van de zachte gedeelten van de keelholte. Die trilling veroorzaakt het snurkende geluid. Wanneer kan snurken schade opleveren voor de gezondheid? Wanneer de ademhaling tijdens de slaap vijf keer of meer per uur, langer dan 10 seconden wordt ingehouden. Dit heet apneu. Bij apneu wordt de luchtweg helemaal afgesloten, waardoor er in die tussentijd geen zuurstoftoevoer meer is naar de longen, het hart en de hersenen.
De medici spreken over een Obstructief-Slaap-Apneu-Syndroom (OSAS). Een apneu leidt veelvuldig tot een slaapstoornis. De gevolgen hiervan zijn; toenemende vermoeidheid overdag en problemen met de bloedcirculatie, wat weer een verhoogd risico geeft op een verhoogde bloeddruk. Dit kan weer leiden tot beroertes. Wanneer u denkt een OSAS patiënt te zijn, is het goed een specialist te bezoeken (KNO-, longarts of neuroloog). Meer en meer wordt voor de anti-snurkbeugel gekozen om dit probleem op te lossen. Zonder operaties en/of therapieën.

De werking van een anti-snurkbeugel

Er zijn ondertussen vele middelen op de markt, welke pretenderen een oplossing te zijn tegen snurken en slaapapneu. Tot grote wanhoop van velen, werken deze middelen vaak niet of nauwelijks. De afgelopen jaren is het wetenschappelijk bewezen, dat de anti-snurkbeugel WERKT ! Met zelfs de beste resultaten.

Voordelen:

  • De anti-snurkbeugel wordt individueel aangemeten
  • Is zeer comfortabel in het dragen
  • Zelfs drinken en praten is mogelijk.
  • Vervaardigd van goede materialen uit Duitsland, van goede kwaliteit.
  • Bewezen, dat een tweedelige beugel beter werkt dan een beugel uit een stuk.

Voorwaarden voor het dragen van een anti-snurkbeugel zijn:

  • De mondgezondheid moet stabiel zijn
  • Er kunnen geen ontstekingsprocessen in de mond aanwezig zijn
  • Geen parodontose in de mond aanwezig
  • Er dienen weinig of geen tandheelkundige ingrepen noodzakelijk te zijn
  • Er dienen voldoende tanden/ elementen in de mond aanwezig te zijn
  • Geen tot weinig kaakgewrichtsklachten aanwezig zijn.

Afspraak maken in onze praktijk


Gratis afspraak maken:

Share by: